TRABZON / YOMRA - Oymalıtepe Şehit Sedat Kaplan Ortaokulu

May

5. Sınıf Fen Bilimleri Ünitesi olan YIKICI DOĞA OLAYLARI kapsamında 5.sınıf öğrencilerimizle Taşkın Müzesi gezisi düzenlendi.  Sel ve Heyelan olaylarını öğrencilerimiz, müzede bulunan similasyonlar ve örnek maketler yardımıyla canlı canlı görme fırsatı buldular. Geziyi planlayan Fen Bilimleri öğretmenimiz Hacer ÖNAL ve okul idaremize teşekkür ederiz.

Ara

İl Milli Eğitim Müdümüzün yürüttüğü 'Okursuz Kütüphane kalmasın' projesi kapsamında "Öğrenci-Yazar-Şair buluşması" okulumuzda gerçekleştirildi. Yöremizin yetiştirdiği iki değer.": Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon şubesi başkanı Kamuran Tuna ve Şair Ali Kılıç öğrencilerimiz ile bir araya geldiler.

May

eTwinning Projemiz olan From Class to Space kapsamında karışık ülke takımları ile Mars voyage handbook etkinliğini gerçekleştirdik.

May

Twinning projemiz kapsamında astronomlar ve uzay bilimcileri ile öğrencilerimizle sık sık bir araya gelmeyi planlıyoruz.
Toplantılarda öğrenciler merak ettikleri astronomi sorularını sorabilecek ve tartışabileceklerdir.
Öğrenciler, astronomi modellerini ve prototiplerini bu uzmanlara gösterebilecek ve iyileştirme önerileri alabileceklerdir.
Bu ayki konuğumuz astronomi uzmanı Emre ANİTOPRAK19:23